کرم ارده که با نام های دیگر چون کرم ارده ، کرم کنجد و یا اسپرید کنجد هم شناخته میشود فرآورده ای است که از ارده حاصل از پوست گیری و بو دادن کنجد با شکر یا شیرین کننده های دیگر و طعم دهنده هایی مثل وانیل و هل به دست می آید. در آخر بعد از مخلوط کردن تمامی مواد اولیه ، ترکیب حاصل را تا رسیدن به بافتی نرم و یکنواخت در دستگاه آسیاب گلوله ای می سایند. گاهی در تهیه این فرآورده از مغزهای خوراکی همچون پسته، فندق و توت فرنگی و کنجد نیز استفاده می شود.
کرم کنجد جایگزین مناسبی برای شکلات های مضر با رنگ های مصنوعی است.
علاوه بر این گزینه بسیار مناسبی در مواقع افت قند خون و در شرایطی همچون پیش از جلسه امتحان دانش آموزان و دانشجویان یا حین ورزش هایی سنگین مثل کوهنوردی است.
آشنایی و در نظر داشتن چنین مواردی می تواند ضمن تنوع بخشیدن به رژیم غذایی، سلامت افراد را نیز حفظ و تضمین کند.