خواص عسل طبیعی چهل گیاه حاصل شهد گل های مختلف است که عموما در فصل بهار و تابستان و گاهی در ابتدای پائیز که گیاهان مختلفی در یک منطقه می رویند اتفاق می افتد، زنبورهای عسل شهد گل های مختلفی ( از قبیل ریحان ، جعفری ، گشنیز، شوید ، بهار نارنج ، آویشن ، آفتابگردان ، بابونه ، گون ، بلوط ، سیاه دانه ، اسطوخودوس ، اکالیپتوس ، و گز انگبین و ... سایر گیاهانی که در دشت ها و کوهستانها وجود دارد ) را به عسل تبدیل میکند. این نوع عسل خواص عمومی زیادی برای بدن داشته و برای بیماری های مختلف توصیه شده است. استفاده از این عسل در طب سنتی به وفور دیده می شود. ترکیب این عسل با مواد طبیعی دیگر نیز خواص شگفت آوری به آن می بخشد که حتی داروهای شیمیایی نیز نمی توانند چنین اثری داشته باشند. و زمان برداشت این نوع عسل در ایران تقریبن در بهار و پاییز صورت می گیرد.
خواص عسل طبیعی چهل گیاه
کاهش دهندۀ نفخ معده ، آرام کننده و نرم کنندۀ سینه و ضد سرفه و بهبود تنگی نفس ، تصفیه کنندۀ خون و خون ساز و مؤثر برای جلوگیری از گرفتگی عروق ، تصفیه کننده و مقوی برای کبد و مفید برای کبد چرب ، کم کنندۀ دردهای استخوانی و ترمیم کننده مفاصل و غضروف ساز و بهبود اسپاسم عضلانی و کاهش درد آرتروز ، تقویت کنندۀ حافظه و قوۀ بینایی، بهبود میگرن و سردردهای مزمن ، مفید برای بیماری های گوارشی مثل : زخم معده و کنترل کنندۀ اسید معده ، مقوی روده ها ، موارد ذکر شده از خواص عسل طبیعی چهل گیاه هستند