شیرۀ زعفرانی در واقع همان نبات زعفرانی مایع است. نبات جامد از محلول اشباع شده شکر تهیه می شود و به شکل کریستال های شفاف است. شیره زعفرانی نیز پس از چند مرحله پخت نبات به دست می آید.
شیره نبات زعفرانی همانطور که از نامش پیداست، نبات زعفرانی است اما به صورت مایع. به عبارت دیگر می توان گفت که نبات مایع است اما از شیره نبات نمی توان مجددا نبات تهیه کرد. زیرا شکر اولیه ای که برای تهیه نبات مورد استفاده قرار گرفته است، قوام خود را از دست داده و دیگر قابلیت کریستال شدن ندارد. به همین دلیل خواص شیره نبات قدری متفاوت با نبات معمولی است. شیره نبات می تواند ساده و یا زعفرانی باشد.
به طور مختصر تفاوت های اصلی نبات جامد با شیره نبات از این قرار است:
امروزه انواع مختلفی از نبات مایع یا شیره نبات تقلبی در بازار دیده می شود که در اصل از مخلوط کردن شکر در آب تهیه می شود به همین دلیل توصیه می شود که شیره نبات را حتما از مراکز معتبر و بهداشتی تهیه کنید. در روش های ناسالم تولید نبات، روغن را با حرارت مستقیم تا ۳۰۰ درجه سانتی گراد داغ می کنند که شیره نبات را می سوزاند و موجب شیرینی غیرطبیعی، مضاعف و مضر آن برای بدن می شود. همچنین افزودنی هایی مانند بلانکیت یا همان جوهرقند به کار می برند که شیره را بار ها و بار ها قابل استفاده می کند، اما وقتی این نبات برای رفع مشکل دل درد و نفخ نوزادان یا ناراحتی های گوارشی بزرگسالان مصرف شود، موجب عوارضی برای معده می گردد! به کاربردن رنگ تقلبی به جای زعفران نیز از دیگر موارد است. رنگ زعفران طبیعی پس از شش ماه می پرد و محو می شود، اما نبات های به ظاهر زعفرانی تقلبی تا سه سال هم ماندگاری رنگ دارند!
موارد استفاده از شیرۀ زعفرانی
شیره نبات به دلیل غلظت بالا برای پخت و پز شیرینی خانگی و مصارفی چون تهیه حلوا، مربا (خصوصن مربای هویج شله زرد خانگی، کیک و شیرینی و نیز برای شیرین کردن انواع نوشیدنی ها و دمنوش های گرم و تهیه شربت (به خصوص وقتی که با مقداری آبلیمو یا گلاب همراه شود) استفاده می شود. در واقع از شیره نبات یا نبات مایع می توان به عنوان جایگزین شکر در هر موردی استفاده کرد. یک نکته مهم دیگر این است که به دلیل قیمت بسیار پایین شیره نبات نسبت به شکر، استفاده از آن از لحاظ اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه تر است.
شیره نبات زعفرانی نیز همانند نبات جامد دارای طبع گرم بوده و برای رفع سردی بسیار مفید است. حتی می توان گفت که طبع آن از نبات جامد گرم تر است.
شیره نبات دارای خواص متعددی است که از جمله آنها شامل موارد زیر است:
با استفاده از شیره نبات می توان شربت نبات تهیه کرد. برای تهیه این شربت باید شیره نبات با ۶ برابر آب مخلوط شود. برای بهبود طعم این شربت می توان آبلیمو و گلاب و زعفران به آن اضافه کرد و خصوصا در فصل تابستان بسیار خوش طعم و لذیذ خواهد بود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
دفتر مرکزی:گیلان - لاهیجان
شماره تماس:09384266146 | 09115400811
info@pure-flavor-shop.ir